Fekete Pille

"Ne kelljen hazudnom senkinek, És hogyha valamit kérdezek, A válasz igaz legyen" (Piramis)

Archívum

Egy, a nem szavazó 3 millióból

2010.04.16. 00:24 | Táltos.TV | 5 komment

Ez lehetett volna az 6. parlamenti választásom, hatodszorra sem éltem a lehetőséggel. A rendszerváltás előtt kiskorú voltam, azóta pedig notórius nem szavazó vagyok.

Nem azért, mert nem érdekel a politika, 12 éves korom óta olvasok napilapokat, politikai magazinokat, az utóbbi 10 évben már csak online.

Úgy adódott, hogy a munkámból adódóan vagy ismerősökön keresztül a rendszerváltás óta szinte minden politikai párt parlamenti képviselőjével összehozott a sors, általában csak egy-egy rövid eszmecserére. E szösszenetek végén általában csak egy gondolat fogalmazódott meg bennem, amit természetesen szigorúan csak magammal osztottam meg: Ez komoly, hogy ezek a dilettáns emberek irányítják a hazám sorsát?

Megjegyzem, egyesek közülük komoly politikai karriert futottak, ketten államtitkárok, egy emberke még miniszter is lett. 

Ez már önmagában olyan súlyos traumát okoz, hogy egy életre elment a kedvem a szavazástól.

De van egy elvi oka is. 20 éve politikusok, politológusok, társadalomkutatók és hasonszőrű lények kétségbeesetten próbálkoznak azzal, hogy engem és tízmillió honfitársamat általuk kreált skatulyákba szorítsanak. Ezeken mindenféle címke díszeleg, mint pl.: konzervatív, liberális, szocialista, jobbos, balos, centrumos vagy ezek tetszőleges kombinációja és árnyalata. Érdeklődve látom, hogy számos honfitársam azonosul is ezekkel a címkékkel, sőt, annyira ráállnak erre a hullámhosszra, hogy elborult aggyal ócsárolják azokat, akiken más feliratozású címkéket vélnek felismerni. Ilyenkor jön a nácizás, komcsizás, liberálbolsevikozás. Én meg csak nézek, mint hal a szatyorban és égnek áll az összes szőrszálam. 

Ezt csak azért tartottam fontosnak leírni első blogposztként, hogy légyszi ne tessék engem skatulyázni akarni, nem támogatok sem ideológiákat, sem pártokat, de mindegyik párt programjából alá tudnék írni pár sort. A szabadságjogok terén liberális vagyok (SZDSZ), a családok szerepét tekintve konzervatív (FIDESZ-MDF), van egy erős szociális vénám (MSZP), fontosnak tartom a környezet védelmét (LMP), támogatnám a székelyek területi autonómiáját (Jobbik) és majdnem mindazt, amit a Jobbik mezőgazdasági miniszterjelöltje mondott. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepille.blog.hu/api/trackback/id/tr11925286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.16. 23:27:51

Te kiköpött elempés vagy a leírás szerint. Jobb, ha tudod. Az LMP nem csak környezetvédelemből áll.

Egyedül a családok szerepét nem nagyon értem, azt hogy lehet eltérően értelmezni? Fontos, és kész.

Táltos.TV · http://www.taltos.tv 2010.04.16. 23:45:36

Ne akarjál beskatulyázni... :) Ennyi erővel már a Jobbik vezetőségébe is beépült az LMP -> feketepille.blog.hu/2010/04/16/jobbik_fasisztak

2010.04.17. 12:59:26

A Jobbik mióta liberális a szabadságjogok területén?

Táltos.TV · http://www.taltos.tv 2010.04.17. 14:07:38

@iii: Hmmm... Állítottam ilyesmit?
Arra akartam utalni, hogy amennyire én ismerem, a jobbikos Varga Géza jóval több pontját írna alá az LMP közzétett programjának, mint én...

2010.04.17. 21:42:42

@Fekete Pillangó: Ez így van, ki is lóg ő nagyon onnan. Meghallgattam a beszédét és csak néhány helybe tudtam volna belekötni, de azok se komoly pontok. Ő nem is szajkózza a földdel kapcsolatban se azt a jobbikos sületlenséget, hogy "a magyar föld nem eladó" meg hasonlók, hanem valóban ugyanazt mondja, mint az LMP.

A Jobbik programja is sokkal visszafogottabb, mint amit a beszédeikben, pláne sajtójukban irogatnak, a tagság reakcióival meg pláne súlyos ellentmondásban van - lesz még ebből gebasz náluk.

A fiad meg majd remélhetőleg ki fog gyógyulni ebből. :) Az enyém is hasonló korú, de sose volt az, de az iskolatársai között valóban sok támogatója van a Jobbiknak.

A liberális elvekre azért utaltam, hogy emiatt nem lehetsz te jobbikos. :)
süti beállítások módosítása